Organisatie-engagement

Wij geloven dat organisaties een stuk effectiever zijn wanneer we weer ècht aansluiting zoeken met elkaar en onze klanten. Mensen ráken en organisaties in beweging brengen. Niet via ‘employee engagement’, maar door betrokkenheid van alle kanten: ‘organisatie engagement dus.

Dat vraagt om een andere mentaliteit. Managers worden steeds meer facilitators van een nieuwe manier van communiceren en co-creëren. Niet tegenover, maar naast elkaar staan. Niet overtuigen, maar vragen stellen. Niet voorschrijven, maar faciliteren. Schouder aan schouder kijken naar de toekomst, ieder vanuit zijn eigen rol en plek binnen de organisatie. Waarom moeilijk doen als het samen kan?

Klik op de afbeelding voor een uitleg van onze aanpak.

 
Maatwerk-programma’s

POMTW heeft diverse programma’s die gericht zijn op het raken en in beweging brengen van medewerkers in alle lagen van de organisatie. Onze aanpak sluit goed aan bij de visie achter Agile werken. Het visualiseren van de strategie of belangrijke organisatiethema’s en daarover, in multidisciplinaire teams, met elkaar in gesprek gaan zorgt voor energie en dynamiek. Doordat managers daarbij in een faciliterende rol zitten geeft dit maximale flexibiliteit aan een organisatie: teams ontwikkelen en verbeteren samen, binnen de kaders die hun zijn aangereikt.

 
Practice what you preach

Onze aanpak is geschikt voor opdrachtgevers die het ècht anders willen. Die het lef hebben om in de spiegel te kijken en zelf ook te veranderen. We beloven je dat je er nieuwe energie voor terug krijgt, in alle lagen van je organisatie.

Waarom het werkt? Omdat wij doen waar we in geloven. Op basis van wederzijds vertrouwen, discussie, betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Practice what you preach dus.
Maar vooral omdat we merken dat het plezier in wat we doen aanstekelijk werkt voor anderen.
Dat maakt #prettigommeetewerken!

We vertellen je er graag alles over bij een goede kop koffie.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren