Workshops en teamdagen

Werken met praatplaten

Onder andere Vredestein, T-Mobile en enkele grote coöperaties maken enthousiast gebruik van onze methodiek. Wil je zelf eens kennis maken met onze bijzondere aanpak van (employee) engagement?

Op 14 november van 13.30 – 17.00 uur organiseren we in Abcoude een kleinschalige workshop waarin je er zelf, met andere geïnteresseerden, mee aan de slag gaat. En waar je ondertussen profiteert van de ervaringen van collega professionals en enkele van onze klanten.

Je leert o.a.:

  • Hoe je belangrijke organisatiethema’s visueel kunt maken
  • Hoe je daarover een organisatiebreed gesprek voert
  • Hoe je ideeën die daaruit komen omzet in blijvende actie
  • En hoe je het gesprek over deze thema’s levend houdt.

De kosten voor deelname bedragen €195 excl. btw en het aantal plaatsen is beperkt.

Leuk als je er bij bent! Aanmelden kan hier.

 

 

‘Ledendialoog’ voor coöperaties of verenigingen

Vaak worden leden(raden) van een vereniging of coöperatie gevraagd om te reflecteren op de visie of strategie van de organisatie. Mooier zou het zijn, wanneer leden(raden) wordt gevraagd de visie of strategie mede te ontwikkelen: schouder aan schouder in gesprek over gezamenlijke ambities en keuzes die gemaakt moeten worden. Dat is leuk om te doen, het leidt tot meer onderlinge verbinding en zeer waardevolle input voor directies en besturen die daarmee hun draagvlak vergroten.

Voor vertegenwoordigers die hun achterban echt serieus nemen bieden wij inspirerende programma’s van een of meerdere dagdelen, waarbij het samen vorm geven aan de toekomst centraal staat. Omdat beelden veel meer zeggen dan woorden, maken we veelal gebruik van visualisatie: samen de toekomst letterlijk voor je zien, bijvoorbeeld door deze zelf te tekenen (plezier gegarandeerd!), of met hulp van een visueel designer. Dat leidt altijd tot mooie gesprekken en een concreet beeld van waar je samen naartoe wilt.

Stefan Meeusen, directeur bestuurder NPRC, coöperatie van binnenvaartschippers:
“POMTW staat voor mij voor het bouwen aan betrokkenheid in een uiterst positieve dynamiek. Dat was 
precies wat we nodig hadden in onze coöperatie.”

 
 
Een goed gesprek: wat is dat (en wat is het niet)?

Teamdag voor projectteams of afdelingen

In een organisatie die de toekomst graag samen met haar medewerkers ontwikkelt, zijn managers facilitators voor nieuwe manieren van samenwerken. Zij stimuleren medewerkers om echt in gesprek te gaan over doelen en ambities en hoe daar te komen.

Het voeren van een goed gesprek, zo blijkt, is lang niet altijd eenvoudig. Niet tegenover, maar naast elkaar staan. Niet overtuigen, maar vragen stellen en vertrouwen geven.
Tijdens een teamdag op locatie staan de principes en het zelf voeren van een goed gesprek centraal. Geen schoolse aanpak, maar veel fun en met nieuwe vaardigheden de volgende werkdag aan de slag!
De verkorte workshop is ook geschikt als onderdeel van een teamdag.